fastshare
Není i váš počítač napaden virem DNSChanger?
Vypnout statistiky
KATEGORIEPOSLEDNÍ PŘÍSPĚVKYPOSLEDNÍ OZNÁMENÍSTATISTIKY UŽIVATELE
Nick: Anonymous
Příspěvků: 2209
Hodnost: Warman
Varování: 0
---
Právě je 28 bře 2024, 20:37





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
 Není i váš počítač napaden virem DNSChanger? 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 06 zář 2011, 18:10
Příspěvky: 159
Bydliště: Dunwall
Příspěvek Není i váš počítač napaden virem DNSChanger?

Není i váš počítač napaden virem DNSChanger?
Laboratoř sdružení CZ.NIC připravila speciální internetovou stránku, na které můžete snadno zjistit, zdali není i váš počítač mezi obětmi trojského koně DNSChanger.
Federální úřad pro vyšetřování
Na podzim loňského roku odhalila americká FBI síť podvodných DNS serverů, které využíval trojský kůň DNSChanger, napadající počítače s Windows i Mac OS X, k podvodnému přesměrování internetových domén. Nic netušícím uživatelům podstrkují tyto DNS servery falešné internetové stránky na podvržených doménách, které se tváří jako důvěrně známé služby. Cílem je získávání osobních údajů uživatelů, jako jsou přístupová jména a hesla k internetovému bankovnictví nebo čísla kreditních karet. DNSChanger rovněž mění nastavení domácích routerů, u kterých si jejich majitelé nezměnili výchozí administrátorské heslo, a stahuje do napadených počítačů další škodlivý software.
Podle odhadů FBI jsou po celém světě virem DNSChanger nakaženy asi 4 miliony počítačů. Po odhalení sítě podvodných DNS serverů v listopadu 2011 získala FBI soudní povolení tyto servery dále provozovat kvůli analýzám nově objevené hrozby i proto, aby i napadení uživatelé mohli dále přistupovat k internetu a měli možnost vir ze svého počítače odstranit. Nyní již zcela neškodné DNS servery budou provozovány až do 9. července letošního roku.
Sdružení CZ.NIC, správce národní domény .cz, situaci kolem viru DNSChanger pečlivě monitoruje a nabízí i jednoduchý nástroj na kontrolu vašeho počítače. Stačí navštívit stránku www.dns-ok.cz a ihned se dozvíte, zdali u vašeho počítače či routeru nedochází k podvodnému přesměrování internetových adres.
Jestliže máte podezření, že i váš počítač patří mezi miliony strojů napadených virem DNSChanger, můžete k jeho odstranění použít bezplatný program Avira DNS Repair-Tool. Nástroje na kontrolu a vyčištění počítačů s Mac OS X najdete na adresewww.dnschanger.com. Pomocí formuláře na stránkách FBI se můžete přihlásit jako oběť podvodu s DNS servery.

_________________
L'enfer c'est les autres!
Hledáte software?
Máte problém s SW či HW?
Nevíte, jakou komponentu vybrat?
Ovladače pro grafické karty nVidia GTX


05 dub 2012, 16:11
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru








Uložto alternativa Pizza Modena MovieDB.cz filmová databáze